3 ting du som mann kan gjøre for å bedre mangfold

Mange ganger ser du det i diskusjoner på nettet når det handler om dette med å få til mangfold: “hva kan en person gjøre?”. Jeg har noen tips som du risikerer ingenting ved å gjennomføre dem.

Ikke jobb på steder uten mangfold

Først vil jeg bare si: dette er om du har muligheten. Noen ganger må man tjene til livets opphold, det har jeg full respekt for og det finnes tilfeller hvor man ikke kan velge. Dersom du er i en posisjon hvor du kan søke flere steder, velg vekk de som ikke har mangfold i ansatte i alle deler av selskapet. Det er ikke nok å kun ha mangfold innenfor støttefunksjoner.
Du kan velge å ikke jobbe der og det vil være en positiv ting!

Ikke snakk på konferanser uten mangfold

Dette er veldig lett å få til og alt du må gjøre er å gjøre et søk på nettet for å finne ut hvordan utvalget av foredragsholdere har vært tidligere. Hvis du blir spurt om å snakke på slike konferanser, gi tilbakemelding om at du ikke vil snakke pga dette. Det er noe som gir direkte tilbakemelding som er vanskelig å ignorere. Hvis alle til slutt har de samme kravene, så vil ikke de som arrangerer lengre kunne ignorere det og ta det på alvor.

Si til head huntere at du ikke vil jobbe i enkelte selskap

Har du LinkedIn profil og jobber med utvikling er sjansen stor for at du ringes opp regelmessig av ulike personer som ønsker å tilby det noe nytt og spennende. I stedet for å be dem ryke og reise (noe som selvsagt er fristende) så la de lever pitchen sine også spør du om hvordan mangfoldet er i selskapet. Er det dårlig, så gi tilbakemelding.
Å gjøre manglende mangfold til et forretningsproblem er en måte å sørge for at mange langt raskere tar det på alvor.

Men jeg forventer mer!

De 3 tingene her kan de aller fleste gjøre uten at det finnes et fnugg av konsekvenser. Dette er et minimum av hva som forventes og er på ingen måte nok, men det er noe alle kan gjøre. Formålet med posten er å fjerne unnskyldningen “men, hva kan lille jeg gjøre?”. Det er selvsagt veldig mange flere ting du kan og bør gjøre. Dette bør ikke være alt du gjør, fordi det er vi med privilegiene som må gå foran og sørge for at andre kan ta del i bransjen sammen med oss.